zaterdag 3 september 2011

Album Top 100: Red hot chili peppers verslaan Adele

Vorige week wist Adele nog de aanval van Lenny Kravitz op haar koppositie af te slaan, maar deze week moet ze toch echt een stapje terug doen voor the Red hot chili peppers. Hun ‘I’m with you’ komt overtuigend bovenaan de Album Top 100 binnen en zet ‘21’ van Adele op een achterstand van 60%. Adele weet gelukkig nog wel David Guetta voor te blijven, want diens ‘Nothing but the beat’ strandt eersteweeks op #3.

Voor de Peppers is het hun derde album-#1 in Nederland, nadat hun beide vorige studio-albums, ‘Stadium arcadium’ (2006) en ‘By the way’ (2002) ook al bovenaan eindigden. Daar weer voor bleven ‘Blood sugar sex magik’ en ‘Californication’ nog op #2 steken.

Na Bløf, Ben Saunders, Guus Meeuwis, Anouk en Amy Winehouse zijn de Peppers de zesde act die Adele van de eerste plaats weten te verdrijven. De vorige vijf keer dat Adele moest wijken, was dat telkens maar voor één weekje. De Peppers hebben deze week echter een hele ruime voorsprong genomen, dus wellicht is Adele nu voorgoed van de top spot verdreven…

De andere eersteweeks noteringen zijn:
#3 David Guetta: Nothing but the beat
#28 Beirut: The rip tide
#38 Lil Wayne: Tha Carter IV
#34 Brooke Fraser: Flags
#74Paul van Loo & Ivo Rosbeek: Vuurbeelde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten