zondag 26 februari 2012

Eerste hit voor Skrillex

Skrillex feat. Sirah: Bangarang (79)

Skrillex is het pseudoniem van Sonny John Moore (Los Angeles, 15 januari 1988). Voordat hij zich zo noemde, was hij van 2004 – 2006 zanger van de band From First to last, waarmee hij twee albums opnam. In 2007 ging hij solo en het jaar daarop maakte hij deel uit van the Alternative press tour, georganiseerd door het Amerikaanse muziekblad Alternative press.

In datzelfde jaar begon Moore met produceren onder de naam Skrillex; op het internet was hij al bekend als Twipz. In 2009 bracht Skrillex de ‘Gypsyhook EP’ uit en in de jaren daarna maakte hij meer en meer naam en faam. Voor zijn EP ‘Scary monsters and nice sprites’ ontving hij onlangs twee Grammy awards, voor ‘beste dansnummer’ en ‘beste dancealbum’. En voor de remix van ‘Cinema’ van Benny Benassi and Gary Go eentje in de categorie ‘beste remix’.

naar Nederland

Op 28 april aanstaande geeft Skrillex een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat wordt niet zijn eerste optreden in Nederland, eerder stond hij ook al op Lowlands en in Paradiso. Deze week verschijnt ‘Voltage’, het debuutalbum van Skrillex. Daarop staat ‘Bangarang’feat. Sirah niet, want dat is afkomstig van de vierde gelijknamige EP die eind december 2011 verscheen.

alcoholverslaving

Sirah (23) is ook uit Los Angeles afkomstig en groeide op met de muziek van Van Halen, Bob Dylan, the Beach Boys, Joni Mitchell en Sam Cooke; haar vader zat in een rock ’n rollband. Op haar twaalfde deed ze mee aan rap-wedstrijden, later werden het meer gedichten. Tijdens haar pubertijd was ze vaak agressief en raakte verslaafd aan alcohol. Op haar zeventiende lukte het haar om te stoppen met alcohol en sindsdien gaat het alleen maar bergopwaarts.

Ze werd MC, werkte met diverse rappers en tourde door Duitsland, Roemenië, Canada en de Verenigde Staten. ‘Bangarang’ is niet de eerste samenwerking met Skrillex. Op de gelijknamige EP staat ook het nummer ‘Kyoto’, waarop ze te horen is. Daarnaast maakt ze ook zelf muziek. In september verscheen haar album ‘Double yellow lines’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten