zondag 26 februari 2012

Racoon vecht mee voor Stichting Jayden

Racoon: Don’t give up the fight (8)

‘Don’t give up the fight’ van Racoon kwam op 31 december 2011 binnen op #37, maar zakte de drie weken daarna tot de 74e plaats. Vervolgens bleef het rond de 70e plaats hangen, totdat het twee weken geleden doorsteeg van 64 naar #43 en deze week door naar de 8e plaats en de groep na ‘Love you more’ (#4 in 2005) en ‘No mercy’ (#3 in 2011) hun derde top 10-hit oplevert. De reden dat ‘Don’t give up the fight’ nu ineens wel aanslaat, zijn diverse rtv-optredens de afgelopen weken, waardoor meer en meer mensen met het nummer in aanraking kwamen en het verhaal daarachter.

Op 13 oktober 2009 overleed Jayden Faasse, slechts 3 jaar jong, aan neuroblastoom, een tumor van het zenuwstelsel dat bijvoorbeeld zorgt voor het activeren van spijsvertering en bloeddruk. Zijn ouders hebben toen de Stichting Jayden opgericht, met als doel de stimulering en financiering van verder onderzoek naar deze zeldzame vorm van kinderkanker. Er zijn namelijk maar zo’n 30 kinderen die aan neuroblastoom lijden, waardoor grootschalig onderzoek (nog) niet plaats vind.

ambassadeur

Jayden was de zoon van Rob Faasse, de oude buurjongen van zanger Bart van der Weide. Toen Rob aan Bart vroeg of Racoon ambassadeur wilde worden van de gelijknamige stichting, hoefde hij daar niet lang over na te denken en schreef daarop het nummer ‘Don’t give up the fight’, dat terecht kwam op hun album ‘Liverpool rain’. Bart over het moment dat hij het nummer schreef: “Ik was kapot, het verlies van je kind. We zijn allemaal vaders en kennen onvoorwaardelijke liefde. Je moet niet je kind overleven, dat hoort niet. ‘Don’t give up the fight’ is dus voor eeuwig voor Jayden.”

Er is een speciale videoclip bij het nummer gemaakt. Daarnaast kan ‘Don’t give up the fight’ ook als fysieke cd-single besteld worden, met de albumversie van het nummer, de akoestische versie plus de cover ‘This will be your heart’ voor € 3,95. Alle opbrengsten van ‘Don’t give up the fight’ gaan naar de Stichting Jayden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten