zondag 26 februari 2012

Hit voor René Schuurmans dankzij Toppers

René Schuurmans: Laat de zon in je hart (2012) (55)

Als er een nummer is dat ‘Laat de zon in je hart (2012)’ heet, dan moet er ook een eerdere versie van het nummer zijn. En ja wel hoor, in 2007 was dat de negende hit voor René Schuurmans, bereikte de 18e plaats (twee keer) en is nog steeds één van zijn grootste hits. De grootste is ‘Blij dat ik leef’ dat in 2009 de 12e plaats bereikte.

danzkij de Toppers

Waarom een nieuwe versie van ‘Laat de zon in je hart’ en wat is daar anders aan ten opzichte van de versie uit 2007? René wil ons doen geloven dat de versie uit 2007 dè zomerhit was van de afgelopen 10 jaar. Hij bedoelt natuurlijk dè zomerhit onder zijn eigen hits. En dus werd het tijd voor een live versie.
Vorig jaar was René Schuurmans één van de pauzegasten tijdens de Toppers concerten en dat optreden is natuurlijk vastgelegd. Later bleek dat vooral ‘Laat de zon in je hart’ in het hele land aansloeg. Radio 538 dj Edwin Evers gebruikte het nummer zelfs een tijdje als ‘Ja de wekker die gaat’, een radiojingle in zijn ochtendprogramma. Dus eigenlijk komt ‘Laat de zon in je hart (2012)’ uit 2011!

Nee, ‘Laat de zon in je hart’ is nog ouder. Het nummer is een cover van de Vlaming Willy Sommers, die het in al in 2006 opnam en er tot #13 meekwam in eigen land.

The winner is … niet René Schuurmans

Voor ‘The winner is’, de nieuwe talentenshow van John de Mol op SBS6, hebben in de categorie ‘professionals’ diverse Nederlandse artiesten zich opgegeven. Zo ook René Schuurmans die het op 9 februari op moest nemen tegen Dewi en nipt verloor: 50:51.
Geen groot zwembad dus voor hem en ook geen geld om te investeren in zijn carrière, want dat wilde hij doen met het miljoen Euro wat de winnaar uiteindelijk krijgt. Schrale troost voor René, Dewi is ook uitgeschakeld, ze verloor met 29-72 van Desray, maar ging wel met € 5000 naar huis. René hield er niets aan over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten