zondag 26 februari 2012

Rita Ora trok zich terug uit het Eurovisie Songfestival

DJ Fresh feat. Rita Ora: Hit right now (67)

Achter DJ Fresh gaat de Brit Daniel Stein (Londen, 11 april 1977) schuil. Voordat hij solo ging, maakte hij deel uit van de Britse drum ’n bassgroep Bad company, niet te verwarren met de gelijknamige Amerikaanse rock ’n roll band. Ze noemden zich dan ook wel Bad company UK. Ten tijde van de band, die in 2005 ophield te bestaan, deden de leden diverse dingen er naast. Zo ook Stein die samen met Michael Wojcicki als Fresh & Vegas, het nummer ‘Otto’s Way’ uitbracht. Stein is samen met Adam F eigenaar van het label Breakbeat kaos. Op dat label verschijnt nog dit jaar zijn derde album.

‘Hit right now’ bereikte twee weken geleden de eerste plaats van de Britse hitparade en is de eerste drum ’n bass #1-hit daar. Vorig jaar juli scoorde Dj Fresh al zijn eerste Britse #1-hit met ‘Louder’ feat. Stan Evans.

Op ‘Hit right now’, binnen op #67, debuteert een zangeres uit Albanië. Rita Sahatçiu Ora (Pristina, Kosovo, 26 november 1990), oftewel Rita Ora. Op jonge leeftijd verhuisde de familie naar Londen, waar ze grotendeels is opgegroeid. De liefde voor zingen kreeg Rita op haar zesde toen ze deel uitmaakte van een koor. Haar dirigente adviseerde haar een theateropleiding te volgen. In 2004 speelde ze een rol in de film ‘Spivs’.

In 2007 maakte Rita haar eerste opname: ‘Ackward’, samen met Craig David. Tijdens een optreden in een bar, werd ze opgemerkt door iemand van het label Roc nation van Jay-Z. Inmiddels heeft die ontmoeting geresulteerd in een contract en speelde ze een kleine rol in de clip van ‘Young forever’ van Jay-Z. Later dit jaar komt haar eerste album uit, waarvan het nummer ‘Party and bullshit’ de eerste single wordt.

Rita Orita deed in 2008 auditie voor het Britse liedje voor het Eurovisie Songfestival. Ze kwam er door, maar trok zich terug omdat ze er (nog) niet klaar voor was. Een beslissing waarvan ze tot op de dag van vandaag geen spijt heeft gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten