zondag 26 februari 2012

Pater Moeskroen moet op zoek naar nieuwe componist

Pater Moeskroen: Naar huis (86)

Op #37 staan de Lawineboys met het nummer ‘Joost’. Dat nummer is origineel van Pater Moeskroen, die het in 2009 op single uitbrachten, maar daar niet de hitparade mee haalden. Beter vergaat het hen met ‘Naar huis’, een nummer van hetzelfde album ‘Pater Moeskroen en de Kelten’, want het komt binnen op #86. #86 is een gedenkwaardig getal voor Pater Moeskroen, want op 26 januari 1986 gaf de groep hun eerste optreden in café van Zanten in Amersfoort.
‘Naar huis’ is een weerzien met de hitparade sinds 1996, toen ‘Laat maar waaien’ de 42e plaats bereikte. Daarvoor scoorden ze met ‘Kom maar binnen!’ (#31 in 1993) en de hitzege begon met de top 10-hits ‘Roodkapje’ (#2 in 1991) en ‘Hela hola! (tut hola)’ (#8 in 1992). Na 1993 brachten ze nog diverse singles en dertien (!) albums uit, maar geen daarvan kreeg een notering. Wellicht gaat dat alsnog gebeuren met het album ‘Pater Moeskroen en de Kelten’, nu de single ‘Naar huis’ een notering krijgt.

liever schrijven

Of de 49-jarige zanger/gitarist Ad Grooten, één van de oprichters van de band, dit nog zal meemaken? Op 11 februari 2012 heeft hij te kennen gegeven zich helemaal toe te leggen op schrijven en componeren. Grooten is dan ook eerst schrijver (hij schreef drie van hun hits) en dan muzikant. Met Gerrie van Dongen schreef hij ‘Het sprookjesboek van de Efteling’. Verder was hij verantwoordelijk voor het script van ‘Sprookjesboom de musical’ en stond hij aan de basis van de RTL tv-serie ‘Marjolein en het geheim van het slaapzand’. Daarnaast schrijft Grooten liedjes op maat, in opdracht dus.

Sinds 1 februari is de band bezig met de theatertournee ‘Pater Moeskroen en de Kelten’. Grooten maakt deze af, en zal tijdens het laatste optreden op 1 in het Koningstheater in Den Bosch zeker in het zonnetje worden gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten