zondag 26 februari 2012

Right said Fred terug bij af

Right said Fred: He’s a sxaholic (96)

In Nederland stokte het in 1993 met de hits van het Britse Right said Fred; ‘Bumped!’, hun vijfde notering, was het laatste hitfeit dat destijds de 37e plaats bereikte. In eigen land ging het nog even door met de hits, maar de grote klappers bleven uit. De tijden van ‘I’m too sexy’ (#19 bij ons, maar #1 in de Amerikaanse hitparade in 1991), ‘Don’t talk just kiss’ (#3) en ‘Deeply dippy’ (#9), beide in 1992, waren voorbij.
Right said Fred werd in 1989 opgericht door de broers Richard en Fred Fairbrass. Later voegde Rob Manzoli zich bij het tweetal, maar verliet ze weer in 1997. Wereldwijd verkocht de band meer dan 4 miljoen platen. De naam ontleenden ze aan het gelijknamige nummer van Bernard Cribbins uit 1962. Ten tijde van het grote succes (1991 – 1993), verschenen er twee albums, daarna zes. ‘Stop the world’ was de laatste in mei 2011.

Hoewel de albums grotendeels zijn geflopt, trekken de broers nog regelmatig volle stadions, vooral in de Duitstalige landen. We betwijfelen echter of ‘He’s a sxaholic’ daar in de rest van de wereld verandering in zal brengen. Ze zijn in ieder geval terug bij het begin, want ook ‘He’s a sxaholic’, hun laatste hit, gaat net als ‘I’m too sexy’, hun eerste, over sex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten