zondag 1 juli 2012

Alanis Morissette maakt een nieuwe start

Alanis Morissette: Guardian (87)

Op 1 juni bereikte Alanis Nadine Morissette de leeftijd van 38 jaar. Haar succescarrière begon in 1995 met de single ‘You oughtta now’ (#17) en het album ‘Jagged little pill’ (#1), waarvan wereldwijd meer dan 33 miljoen stuks zijn verkocht. Pas in 2004 wist ze de #1-notering te evenaren met het album ‘So-called chaos’.

‘Guardian’ is haar veertiende notering en de eerste in zeven jaar; ‘Crazy’ was in 2005 de voorlaatste met een 40e plaats. In datzelfde jaar verscheen er nog een verzamelalbum ‘The collection’ (#49) en drie jaar later het studioalbum ‘Flavors of entanglement’ (#7 in 2008). Dat album was eigenlijk een ‘moetje’ voor haar oude label Maverick records.

Daarna bleef het op muzikaal gebied stil rond Alanis Morissette. In 2010 trouwde ze met rapper Mario ‘MC Souleye’ Treadway en op eerste kerstdag beviel ze van zoon Ever Imre. Vorig jaar dook ze met de producers Joe Chiccarelli en Guy Sigsworth de studio in voor de opnames van haar achtste studioalbum ‘Haoc and bright lights’, dat op 27 augustus verschijnt. ‘Guardian’, de eerste single, is overwegend positief ontvangen. Een tournee is in voorbereiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten