maandag 2 juli 2012

Yellow claw vraagt aandacht voor de vrouwelijke bil

Yellow claw feat. Sjaak & Mr. Polska: Krokobil (9) *** hoogste eersteweeks ***

Het is van alle tijden, zingen over de vormen van een vrouw. In Nederland is er één man die dat als geen ander kan: Def Rhymz, die in zijn liedjes vaak de nadruk legt op de billen. In ‘Schudden’ zingt hij ondermeer: ‘ik wil je billen zien, Ik ben niet verliefd op jou, maar verliefd op je bil’. ‘Schudden’ stond begin 2001 drie weken op de eerste plaats. Zo hoog zal ‘Krokobil’ van Yellow claw feat. Sjaak & Mr. Polska echter niet komen, maar de videoclip doet het nummer van Rhymz wel snel vergeten of juist niet?

Yellow Claw is een collectief dat dansbare muziek maakt, van hiphop tot dubstep, en daar dansavonden voor organiseert. De initiatiefnemers zijn Jim Aasgier, Nizzle en Bizzey.

regisseur

Aasgier is geboren als Jim G.L. Taihuttu in Venlo op 6 juli 1981. Hij is afgestudeerd in audiovisuele media en samen met producent Julius Ponten startte hij in 2004 het reclamebureau Habbekrats. Voor diverse Nederlandse rappers regisseerden ze videoclips en zijn nauw betrokken bij het hiphoplabel TopNotch. In 2011 maakten de twee de film ‘Rabat’ die een Gouden Kalf kreeg. Als Jim Aasgier verzorgt hij samen met Nizzle de beats bij Yellow claw en regisseerde de videoclip van ‘Krokobil’.

vrijetijdskunde

Nizzle heet Nils Rondhuis, geboren op 6 september 1987 in Purmerend. Nils volgde de HBO-opleiding Vrijetijdskunde en werkte in de horeca. In 2006 verkocht hij zijn brommer en schafte van het geld twee draaitafels en een mengpaneel aan. Twee jaar later deed hij mee aan de BEDeclectric DJ Contest van BNN, de elektrische crossover tussen urban en dance. Op 3 mei 2008 won Nils deze competitie en mocht hij optreden tijdens ‘BEDeclectic’, waar hij Jerry van the Partysquad! tegenkwam. Niet lang daarna kreeg Nils een contract bij Thriller Agency en in oktober 2011 verscheen zijn eerste single ‘Paper confetti butterflies’. Vorig jaar begon hij al tracks te maken voor Yellow claw, dat toen nog bestond uit Jim Aasgier en Bizzey.

podium op

Van de leden van Yellow claw, is Bizzey de enige die al een hitverleden heeft. In 2006 scoorde hij met ‘The fur’ (#60) en ‘Still care’ (#95). Het jaar daarop met ‘This way (too many times)’ met Don Diablo (#28) en in 2010 met ‘Stronger’ met Bassjackers (#97). Bizzey komt uit Amersfoort, waar hij op 11 mei 1984 is geboren als Leonardo Roelandschap. Hij wist al vroeg wat hij wilde: het podium op! Eerst als breakdancer, toen als rapper, zanger en songschrijver. Bizzey is de zanger op ‘Krokobil’.

Op ‘Krokobil’ krijgt Yellow claw hulp van Sjaak en Mr. Polska. Laats genoemde debuteert deze week zelf op #94 (zie ook daar)met ‘Soldaatje’, daarbij geholpen door Ronnie Flex. Overigens werkte Flex wel mee aan ‘Allermooiste feestje’, de eerste single van Yellow claw die eerder dit jaar verscheen.

buurthuis

Sjaak is geen onbekende meer, want hij scoorde hiervoor al vijf keer, waarvan twee keer op #11: ‘Stuk’ door the Partysquad! feat. Dio, Sef & Reverse (in 2008) en met ‘Licht van de laser’, ook met the Partysquad! feat. Sef en Dio (in 2009). Sjaak is het pseudoniem van Mehdi Chafi, geboren in Amsterdam op 24 september 1985. Sjaak begon in een buurthuis in Amsterdam-Oost met het schrijven van teksten en het opnemen van nummers. Hij leverde een bijdrage aan het nummer ‘Dubbel o’ op het album ‘Zakenman’ van Yes-R.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten