maandag 2 juli 2012

Major lazer gaat (tijdelijk) verder met zangeres

Major lazer feat. Amber Coffman: Get free (23)

Sommige nummers moet je vaker horen om ze te leren waarderen. Zo’n nummer is ‘Get free’ van Major lazer feat. Amber Coffman, binnen op #23. Begin dit jaar stond Major lazer ook al in de hitparade, dankzij onze eigen Partysquad! die hun nummer ‘Original don’ van een remix voorzagen en daarmee een weekje op de 98e plaats stonden.

Ten tijde van de originele versie van ‘Original don’ in 2011, was Major lazer nog een samenwerkingsverband van de dj/producers Diplo en Switch. Eind 2011 stapte Switch op en bleef Diplo (= Thomas Wesley Pentz, Tupelo) over. Op ‘Get free’, afkomstig van het album ‘Major lazer frees the universe’, stond hij er echter niet alleen voor, maar kreeg hulp van Amber Coffman.

Amber Dawn Coffman (Austin, Texas, 15 juni 1984) maakt sinds 2006 deel uit van de rockband Dirty projectors, waar ze in zingt en gitaar speelt. Coffman heeft veel gereisd door de Verenigde Staten van Amerika en belandde uiteindelijk in Noord Californië. Diplo kende de band Dirty projectors en vroeg haar voor ‘Get free’, dat overigens ook medegeschreven is door David James Andrew Taylor, zijn oude maatje Switch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten