zondag 1 juli 2012

Mr. Polska komt voor Polen op

Mr. Polska ft. Ronnie Flex: Soldaatje (94)

Het is een goede week voor Mr. Polska, want hij debuteert deze week in de Single Top 100 gelijk met twee nummers. Op #9 komt ‘Krokobil’ binnen van Yellow claw feat. Shaak & Mr. Polska (zie ook daar). ‘Soldaatje’ feat. Ronnie Flex, zijn eigen nummer, komt binnen op #94.

Mr. Polska klinkt Pools en dat is hij ook. Geboren als Dominik Włodzimierz Groot, op 20 juli 1989 in Torún. Op zijn derde verhuisde de familie (Poolse moeder, Nederlandse stiefvader) naar Nederland en dus is hij als Nederlander opgegroeid. Daardoor beheerst hij ook de straattaal van de jeugd.

Polska maakt deel uit van het hiphopcollectief Nouveau riche. In oktober bracht hij de EP ‘De boswachter’ uit en sinds maart ligt zijn album ‘Waardevolle gezelligheid’ in de schappen. Dat is tevens de naam van het meldpunt, als reactie op het Polenmeldpunt van de PVV, dat Polen wegzet als criminelen. In december 2011 werd hij uitgeroepen tot ‘Pool van het jaar’. Volgens Polska die ‘Soldaatje’ schreef met Ronnie Flex, gaat het nummer over ‘feesten, strijden in de nacht, proberen wakker te blijven’. Mr. Polska heeft een hond van 3 jaar: Paco.
Ook Ronnie Flex gebruikt een artiestennaam. Volgens de burgerlijke stand van Capelle aan den IJssel heet hij Ronell Plasschaert, geboren op 16 april 1992. Sinds zijn dertiende is hij bezig met muziek, die hij min of meer vanuit huis heeft meegekregen: zijn moeder is zangeres, zijn vader (Benjamin) producer was voor de EO. Een jaar later begon hij met rappen, aangestoken door Spacekees. Landelijke bekendheid kreeg Ronell met een nummer van Partysquad!, waarvoor hij een eigen versie maakte van het couplet.

grootste hiphopper van Nederland

Inmiddels probeert Ronnie zijn droom te realiseren met een studie aan de Popacademie van het ROC Zadkine. De naam Ronnie Flex kreeg hij van vrienden. Flex werkte mee aan ‘Deze wereld is van jou’, het debuutalbum van Gers Pardoel. Hij wil de grootste hiphopper van Nederland worden. Het begin was eerder dit jaar met het bereiken van de halve finale van de Grote prijs van Nederland in de categorie ‘hiphop’. Flex werkte al eerder samen met Mr. Polska, op het nummer ‘Allermooiste feestje’ van Yellow claw.

1 opmerking:

  1. ik vind ronnie de beste rapper, en hij heeft egt een lijpe outfit.
    ik vind het lijp...
    6-12-2013

    BeantwoordenVerwijderen