maandag 2 juli 2012

Miss Montreal scoort per ongeluk een grote hit

Miss Montreal: Wonderfull days (live @ Mattie & Wietze, Q-music) (12)

25 juni:
Ik ga maffen. Om kwart voor 5 uit bed -) om te knallen bij ‪#qmusicNL‬ luister allemaal vanaf half 8!!! We gaan iets vets doen! Speleuhhh

26 juni:
Nou, dat grapje liep dus uit de hand.. Hij is over een paar uur te koop in iTunes :-) vanwege al jullie reacties

TADAAAAAAAAAAA Je kunt m hier NU downloaden

27 juni:
Als ik op #1 kom, en dat kan echt dit x, als jullie wonderfuldays kopen, ga ik hem live spelen tot eind 2012 en ga ik twitcammen deze week! vanuit mijn nieuwe huisje

Hier sta je al op de 3de plaats ;) pic.twitter.com/n1zbSsyE” ~ kom op rakkers! Ik wil dit zoooo graag

28 juni:
We staan op #1 !!!!!!!!!!! ‪#iTunes‬ ‪#wonderfuldays‬ onE eerste nummer 1!!!! Yessss! :-)

dit gaan we vieren!

Lieverds, ik wil jullie enorm bedanken! Door jullie staan we nu op 1 in Itunes. Nu snappen jullie wel dat ik niet zonder jullie kan he :-)

Aldus een dolgelukkige Sanne Hans de afgelopen dagen op Twitter over haar optreden bij Q-music, het uitkomen van de single ‘Wonderfull days (live @ Mattie & Wietze, Q-music)’ en het verloop op iTunes, waar ze binnen twee dagen op #1 stond.


grap

Het begon allemaal op woensdag 26 juni toen Sanne met haar band (Miss Montreal) te gast was in het ochtendprogramma ‘Mattie & Wietze’ op Q-music van Mattie Valk en Wietze de Jager. Ze was daar om haar nieuwe single ‘Better when it hurts’ te zingen. Daarna, deed ze bij wijze van grap, een countryachtige versie van de houseklassieker ‘Wonderful days’ van Charly Lownoise & Mental Theo.
Direct na het optreden werd Sanne overspoeld met complimenten én de vraag wanneer het nummer kon worden gedownload. Het begon als een grap, maar werd nu toch echt serieus, want er zat een hit in. Dus werd iTunes ingeschakeld en een paar uur later was het nummer daar te koop, met als uiteindelijk resultaat een #1-positie in de dagelijkse iTunes Top 100.

trots

Iets wat ze ‘heel tof vind en waar ze erg trots op is’. Ze vindt het alleen wel jammer dat ze een #1-notering heeft met een nummer dat ze niet zelf heeft geschreven. Op basis van twee downloaddagen komt het nummer binnen op de 12e plaats van de Single Top 100, waarmee het nu nog haar op twee na grootste hit is.

mooi liedje

‘Wonderful days’ is origineel een nummer van Tony Rowland uit 1971, getiteld ‘Help (get me some help)’, dat de vierde plaats bereikte. In 1995 maakten Ramon Roelofs (=Charly Lownoise) en Theo Nabuurs (= Mental Theo) er een happy housecover van, en noemden het ‘Wonderful days’ en eindigden twee plaatsen hoger als het origineel. Tijdens optredens doet Sanne al geruime tijd een happy-hardcore medley, waar ook ‘Wonderful days’ deel van uitmaakt. Gewoon omdat ze het mooie liedjes vind. Tijdens haar optreden voor Q-music koos ze voor ‘Wonderful days’, omdat ‘ze anderen wil overtuigen dat het zo’n mooi liedje is’. Dat is haar dus gelukt, ook al ging het per ongeluk! Theo/Mental Theo was sprakeloos toen hij de versie van Miss Montreal hoorde: “dit is zo mooi!”

Theo: duet

Theo is nog steeds actief in de muziek. In 2008 scoorde hij zijn laatste hit met ‘Say you’ll stay’ als DJ Mental Theo presents Bazzheadz feat. Sebastian Westwood (#21). Maar wellicht staat Theo binnenkort weer in de hitparade, want binnenkort verschijnt van hem een nieuwe single, die hij maakte met een andere dj die in de jaren’90 populair was: DJ Paul Elstak.


Charly: Zenleraar

En Charly/Ramon? Nadat hij in 1996 tijdens een optreden in elkaar was gezakt, ging hij op zoek naar zijn ‘authentieke zelf’ en die vond hij uiteindelijk dankzij het Boeddhisme. Hij treedt nu nog één keer per maand op met Mental Theo. Daarnaast heeft hij zich verdiept in Zenmeditatie, geeft Zencursussen en wordt binnenkort als Zenleraar geïnitieerd. De laatste tijd denkt Ramon er aan weer iets in de muziek te gaan doen, maar dan vanuit de persoon die hij nu is.

Lownoise & Theo brachten het nummer in 2008 nog een keer uit, als ‘Wonderful days 2.08’, dat tot #23 kwam. Begin 2010 scoorden de vernieuwde Sjonnies er een Nederlandstalige hit mee: ‘Helemaal los’ (#45).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten