maandag 2 juli 2012

Jan & Gerard hebben meer dan 20.000 ‘Echte vrienden’

Jan Smit & Gerard Joling: Echte vrienden (1) *** vierde week op #1 ***

Wie had dat gedacht, dat Jan Smit & Gerard Joling met ‘Echte vrienden’ nog een week op #1 zouden doorbrengen? Zelfs Jan Smit keek er van op en twitterde: “Echte Vrienden staat voor de vierde week op nummer één. Wat kan een mens toch gelukkig zijn.” En wederom danken de vrienden dat aan de verkoop van de cd-single, want de download van ‘Echte vrienden’ blijft ook deze week achter bij ‘Balada’ van Gusttavo Lima.

platina

De cd-single zorgt er wel voor dat ‘Echte vrienden’ de platinagrens heeft overschreden. Binnen vier weken zijn er meer dan 20.000 stuks van verkocht. Het edelmetaal kreeg het duo afgelopen maandag uitgereikt in ‘VI-Oranje’, waar ze natuurlijk hun #1-hit nog even ten gehore brachten.

De kans dat ‘Echte vrienden’ ook de komende week nog bovenaan de Single Top 100 zal staan, is klein. Niet alleen omdat er twee andere gegadigden zijn (wederom Gusttavo Lima, maar vlak Miss Montreal ook niet uit), maar omdat zowel Jan als Gerard geen promotie (= signeersessies) meer zullen doen.
Jan Smit is druk met de filmopnamen van ‘Het bombardement’, waarin hij de boxer Vincent speelt. Gerard Joling heeft afgelopen woensdag het vliegtuig gepakt voor vakantie in een warmer oord. Wel ijlen de opnames van het ‘TROS Muziekfeest op het plein’ in Enschede, Sittard en Goes, nog even na. Afgelopen vrijdag was de eerste uitzending, de komende twee vrijdagen volgen de andere.

druk druk druk

Naast filmopnamen, komt op 10 augustus zijn nieuwe album ‘Vrienden’ uit en vinden in Frankrijk de opnames plaats van ‘De zomer voorbij’. Op het album staat naast ‘Echte vrienden’, onder andere ‘Sla je armen om me heen’ (themalied van de film ‘Het bombardement’), ‘Zomaar een cadeautje’ (geschreven door 3js) en ‘Zingen lachen dansen’, samen met de Vlaamse groep de Romeo’s. Na dit alles mag Jan zich opmaken voor de vijf lustrumconcerten in oktober Ahoy in Rotterdam, in het kader van zijn 15-jarig artiestenjubileum dit jaar. Kortom, Jan Smit heeft het druk zat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten