maandag 2 juli 2012

Muse zingt thema Olympische spelen 2012

Muse: Survival - official song of the London 2012 Olympic Games (33)

Afgelopen woensdag, 27 juni 2012, was een belangrijke dag voor Muse-fans. Op die dag ging hun nieuwste nummer, ‘Survival’, in première. De Britse dj Zane Low van popzender, BBC-radio-1, had ’s avonds de wereldwijde primeur. Daarna volgden andere stations, waaronder 3FM. Dj Michiel Veenstra mocht tegen kwart voor 9 aftrappen en draaide het nummer direct twee keer (hij heet niet voor niets Veenstra Veenstra).

tweede keuze

Die middag hadden de dj’s van het station de nieuwe Megahit gekozen, maar op één voorwaarde. Mocht de single van Muse erg goed zijn (die ze toen dus nog niet kenden), dan wordt dat de Megahit. Vrijdagmiddag was de bekendmaking en bleek het, zeker na alle enthousiaste reacties, ‘Survival’ van Muse te zijn. De ‘eerst’ gekozen Megahit (Major Lazer, Go back to the zoo, the New shing, Boy of …) zal dus een weekje geduld moeten hebben.

pure overgave

‘Survival’ van Muse is het officiële themalied van de Olympische Spelen die dit jaar worden gehouden in Londen. Zanger/pianist/gitarist Matthew Bellamy had het nummer ‘Survival’ geschreven met in zijn achterhoofd de Olympische Spelen. Het nummer gaat over totale overgave en pure vastberadenheid om te winnen. Hij was dan ook zeer vereerd dat het Olympische comité zijn nummer had uitgekozen tot het officiële themalied.
‘Survival’ zal iedere keer te horen zijn als de atleten het stadion betreden en voorafgaand aan het uitreiken van de medailles. Daarnaast wordt het nummer gebruikt als themanummer voor internationale tv-uitzendingen rond de Olympische Spelen. Er is ook een albumversie van gemaakt, die vermoedelijk zal komen te staan op het nieuwe album ‘The 2nd law’ dat in september verschijnt.

Direct na de radiopremière kon ‘Survival’ worden gedownload, met als gevolg een entree op #33. Nederland is daarmee het eerste land waar het nummer een hitparadenotering krijgt. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de Britse hitparade op zondag wordt samengesteld. Daar komt het nummer na drie verkoopdagen slechts binnen op de 25e plaats. De nieuwe #1 daar, de 1200e in de Britse hitgeschiedenis, is ‘This is love’ van Will.i.am feat. (onze) Eva Simons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten