zondag 31 juli 2011

Splendid richt zich meer op de radio

Splendid: Again (80)

Tien jaar geleden begon surfer/zanger Patrick Schmitz de band Splendid, ontstaan uit diverse andere Haagse bandjes. Inmiddels telt Splendid elf leden, waaronder voormalige leden van de Rotterdamse Hermes house band. In 2005 speelde de band tijdens de Koninginnenach, een ska/reggaeversie van het ‘Wilhelmus’, waarmee ze zich live op de kaart zetten. In datzelfde jaar ontving de groep de Haagse Popprijs voor ‘beste live act’.

Die live reputatie maken ze ook al waar in het buitenland, in Frankrijk en Zwitserland. Vorig jaar namen ze met de Latin zanger Santos uit Los Angeles het nummer ‘Senorina Luna’ op, dat ook op diens album staat. Het voorlopig hoogtepunt voor de band was vorig jaar toen ze het voorprogramma van Madness in de Heineken Music Hall mochten verzorgen.
Voordat ze in december 2010 een contract tekenden bij PIAS, bracht Splendid al drie albums uit. Vorige maand verscheen het vierde album ‘Connect back to the stars’ uit, waarvan ‘Again’ de eerste single is. Dit album is meer radiogericht dan de drie voorgaande waarop de band een live gevoel heeft willen creëren.

Naast zanger Patrick, bestaat Splendid verder uit Jort Goderie (alt saxofoon), Bart Goderie (tenor saxofoon), Bart Jan Kerckhoff (basgitaar), Sven van Wijk (drums), Bart Janssen (toetsen), Sicco van Grieken (gitaar), Robin Veldman (synthesizer) en niet te vergeten de drie achtergrondzangeressen Laura en Janneke Nijhuijs en Linda van Leeuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten