maandag 1 augustus 2011

Gebroeders Ko halen inspiratie uit reclames

Gebroeders Ko: Alleen maar schoenen aan (6) *** hoogste eersteweeks ***

In één klap knalt ‘Alleen maar schoenen aan’ van de Gebroeders Ko binnen op de zesde plaats, waarmee de broers hun elfde top 10-notering scoren. Het nummer is (als we ‘Zonnebril / Muggen hier, muggen daar’ uit 2004 als een dubbelhit rekenen) hun 31ste notering en niet hun 32ste zoals ze op hun eigen site zetten.

Van die 31 hits scoorden ze er zes die (in) direct met een reclame te maken hebben:
2002: Boswandeling (#67), likeurtje met dezelfde naam
2004: Zonnebril (#5), uitgebracht in samenwerking met Pearl opticiens
2008: Nie praten nie & nie zingen nie (#7), quote uit KPN-reclame rondom het typetje Fons
2010: Doe de daeloring (#12), uitgebracht ter ondersteuning van het gelijknamige puzzelspelletje
2011: Wunderbar! feat. Walter & Hüber (#6), gebruikt voor een campagne van Maestro

De zesde en vast niet laatste ‘reclame’-hit voor de Gebroeders Ko is ‘Alleen maar schoenen aan’. Na het zien van de reclame van Zalando, een online schoenenwinkel, waarbij een bezorger van schoenen op een nudistencamping komt, kwamen de broers op het idee voor ‘Alleen maar schoenen aan’. In de begeleidende clip komen ze geen schoenen brengen (want die hebben de dames al), maar een kluis waar de schoenen in kunnen worden bewaard.

ook voor anderen

De broers schrijven niet alleen hits voor zichzelf, maar zijn ook actief voor anderen. Zo schreven ze het nummer ‘Amore’ voor Marianne Weber (deze week gezakt naar #59). Op 5 oktober gaat de ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december, de nieuwste Sinterklaasfilm in première. Het nummer ‘Vlieg maar met ons mee’, dat gezongen wordt door Frans Bauer en Coole Piet Diego, is ook van hun hand.

Berk Music brengt de nummers van de Gebroeders Ko uit. En uit diezelfde stal komt ook Django Wagner. Vorige week was hij op #5 de hoogste eersteweeks met ‘Zwarte haren, zwoele gitaren’, dat zoals verwacht zakt, en nu op de veertiende plaats staat. We zijn benieuwd waar ‘Alleen maar schoenen aan’ van de Gebroeders Ko volgende week staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten