zaterdag 6 augustus 2011

Snow patrol naar Los Angeles voor nieuwe single

Snow patrol: Called out in the dark (15) *** hoogste eersteweeks ***

Daar keken we toch al weer twee jaar naar uit, naar nieuw werk van Snow patrol. De stadiongroep uit Noord-Ierland, onder aanvoering van Gary Lightbody, liet in 2009 voor het laatst van zich horen met de #2-hit ‘Just say yes’, het nummer dat hun megadoorbraak betekende. Nu staat hun nieuwe album, ‘Fallen empires’, op het punt van uitkomen. Maar daaraan voorafgaand eerst deze nieuwe single.

‘Called out in the dark’ is geschreven door zanger Lightbody. De productie is van Jacknife Lee, die ook de drie voorgaande albums produceerde. Als je weet dat de verkoopteller van Snow patrol-albums al boven de tien miljoen staat, dan is het aanhouden van deze producer geen verrassing…

Voor de opname van de single togen de Britten (die afkomstig zijn uit Bangor, maar inmiddels opereren vanuit het Schotse Glasgow) naar Topanga Canyon, vlakbij Los Angeles. Dat is al decennia een bekende plek voor artiesten. In 1970 nam Neil Young er zijn ‘After the goldrush’ op. In nachtclub Topanga Corral kwamen lokale artiesten optreden als Canned heat, Little feat, Emmylou Harris en Etta James. De tent is al twee keer afgefikt, maar nog steeds biedt het ruimte aan veel artiesten en acteurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten