zaterdag 6 augustus 2011

Gotye & Kimbra: import-Australiërs bundelen hun krachten

Gotye ft. Kimbra: Somebody that I used to know (33)

Met ‘Somebody that I used to know’ maken we kennis met twee nieuwe namen aan het popfirmament, Gotye en Kimbra. Beide wonen ze in Melbourne, maar beide komen ze daar niet vandaan.

Gotye heet eigenlijk Wouter de Backer, en werd op 21 mei 1980 geboren in het Vlaamse Brugge. Al jong verhuisde hij met het gezin naar Australië, alwaar zijn ouders zijn voornaam veranderden in Walter, omdat dat in de Engelse taal makkelijker uit te spreken was. Toen hij een artiestennaam ging kiezen, vertaalde hij eerst zijn voornaam naar het Frans, dat werd Gaultier. En dat spelde hij vervolgens fonetisch, waarna Gotye overbleef. Al in 2006 verscheen zijn debuutsingle, ‘Learnalilgivinanlovin’, die bij ons in 2008 nét geen hit wist te worden. Maar nu is het dan gelukkig wel raak, en wel samen met Kimbra.

Ook Kimbra woont in Melbourne, maar ook zij komt oorspronkelijk uit een ander land. Ze komt wel van dichterbij dan Gotye trouwens; Kimbra Johnson werd in 1990 geboren in Hamilton in Nieuw-Zeeland. Als zeventienjarige breekt ze al door, wanneer haar debuutsingle wordt aangeprezen door de befaamde blogger Perez Hilton. Later deze maand komt haar debuutalbum eraan, dat ‘Vows’ gaat heten.

In ‘Somebody that I used to know’ komt een sample voor van ‘Seville’ van Luiz Bonfa. En let ook eens op de clip, want daarin is de winterschilder langs geweest…

2 opmerkingen:

  1. Thanks! Goed verhaal. Al kan ik het sampletje niet helemaal goed plaatsen, maar je zult wel gelijk hebben :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "someone used to know"... Kei goeie song, heb hem al plat gespeeld en nu nog weten dat die zanger een belg is van oorsprong ,t'kan ni meer stuk :))

    BeantwoordenVerwijderen