zaterdag 6 augustus 2011

Rob Ronalds op de Latin tour

Rob Ronalds ft. DJ Gerrit & Scotch: Palo palo bonito (85)


Dertien bleek vorig jaar geen ongeluksgetal te zijn voor Rob Ronalds. Met zijn dertiende hit wist hij namelijk afgelopen augustus zijn grootste hit te scoren: ‘Op de camping’ bereikte de twintigste plek. En dat terwijl Ronalds toch al vanaf 2002 solohits scoort, dus hij heeft even moeten wachten op een fraaie hitnotering.

Misschien kan hij er met zijn veertiende hit nog een schepje bovenop doen. Ronalds laat in ieder geval niets aan het toeval over, want hij ging voor zijn nieuwe hit op zoek in de Caribbean. ‘Wat Lucenzo kan, kan ik ook’, moet hij gedacht hebben, dus ging hij shoppen bij de Puertoricaanse zanger Chayanne.

Mooie stok

Chayanne, de artiestennaam van Elmer Figueroa de Arce, scoorde als tiener al een aantal #1-hits in de Latin lijst in de Verenigde Staten met de groep los Chicos. Op z’n negentiende, in 1987, ging Chayanne solo en vervolgens groeide hij uit tot een tieneridool in Latijns Amerika. In de jaren ’90 verhuisde hij naar Miami. Hij is, samen met Ricky Martin, nog altijd de grootste ster van Puerto Rico en heeft inmiddels ook al een aantal filmrollen op zijn naam staan.

Anyway, die Chayanne dus, nam het nummer oorspronkelijk op als ‘Palo bonito’, wat letterlijk ‘Mooie stok’ betekent. Snap jij het, snap ik het…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten