zaterdag 6 augustus 2011

Gary Go schrijft nummers met Twitter en iPhone

Benny Benassi feat. Gary Go: Cinema (94)

Op #68 staat zijn vorige single nog genoteerd, ‘Beautiful people’, maar op #94 komt Benny Benassi al weer met een nieuwe hit binnen: ‘Cinema’. ‘Beautiful people’ maakte hij samen met Chris Brown; het werd zijn een na grootste hit, met een 25e plek. Nog beter deed zijn debuuthit het, ‘Satisfaction’, samen met the Biz; die bereikte in 2003 de tiende plaats.

Ook op ‘Cinema’ is Benassi niet in z’n eentje te horen. Op zijn nieuwe single is Gary Go als zanger te horen. Gary heet eigenlijk Gary Baker en komt uit Londen. In 2007 liet hij voor het eerst van zich horen via de EP ‘So so’. In 2000 leerde half Engeland hem kennen, toen hij het voorprogramma deed van de come back-tournee van Take that en twintig stadions van binnen zag. Daarna toerde hij ook met Lady Gaga en met Mika.

Nieuwe media

Gary Go is niet alleen bekend van zijn optredens, ook met het gebruik van nieuwe media speelt hij zich in the picture. Zo schreef hij al eens een liedje met behulp van Twitter; hij plaatste een afbeelding van een hartvormige ballon en vroeg zijn twitter-followers om een tweet met een suggestie voor de songtekst. Daarnaast gaf hij tijdens instore-optredens in Apple-vestigingen in Londen en New York concerten met behulp van de iPhone en demonstraties hoe hij de iPhone gebruikt als hulpmiddel bij het componeren van nieuwe songs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten