zaterdag 6 augustus 2011

Johnny Gold vergrijpt zich aan ‘Samen zijn’

Johnny Gold: Samen zijn (93)

Ja, er zijn mensen die dit leuk vinden. Niet veel gelukkig, want ‘Samen zijn’ komt voorlopig niet verder dan de 93e plek, maar toch.

24 jaar geleden was het origineel van ‘Samen zijn’ een hit, in de versie van Willeke Alberti. Curieus is dat dit mooie, gevoelige nummer het thema was van de kinderserie ‘Pompy de robodoll’. Willeke kwam er in 1987 mee tot de 23e plek.

Tegenwoordig kun je overal een feestversie van maken; vooral het Feestteam is daar goed in. Ook Johnny Gold waagt nu een poging met ‘Samen zijn’. Met een rare bek en je haren rechtop geföhnd kom je in ieder geval al een flink eind.

Johnny Gold heet eigenlijk Kees Verlee en hij is actief als presentator, zanger en stemmingmaker. Als de helft van het duo Rob & John scoorde hij tussen 2005 en 2009 al vier hits, waarvan ‘Een keer in je leve’ met een bescheiden 67e plek de grootste werd. Als Johnny Gold scoorde hij vorig jaar vervolgens ook een solohit, alhoewel ‘Ik ben wat lator’ niet verder kwam dan #97. Wat dat betreft doet ‘Samen zijn’ het nu in ieder geval al vier plaatsen beter…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten