zondag 11 maart 2012

Carly Rae Jepsen in de voetsporen van Justin Bieber

Carly Rae Jepsen: Call me maybe (84)

Als Justin Bieber je tekent voor zijn label Schoolboy records, dan moet je wel bijzonder zijn, toch? Het overkwam de Canadese zangeres Carly Rae Jepsen vorige maand. Haar single ‘Call me maybe’ bereikte vorig jaar de eerste plaats van de Canadese hitparade, de eerste #1 van een Canadese artiest sinds Baby’ van … Justin Bieber.

Carly Rae Jepsen (Mission, British Columbia, 20 november 1985) doorliep de Canadese kuntacademie. In 2007 deed ze mee aan Idols en auditeerde met het zelfgeschreven ‘Sweet talker’, zichzelf begeleidend op gitaar. Kijk dat zijn nog eens audities in plaats van al die covers! Uiteindelijk werd ze derde.

Na een tournee met andere Idols-kandidaten, begon ze zich meer toe te leggen op het schrijven en opnemen van liedjes en het formeren van haar eigen band. In 2008 bracht ze het album ‘Tug of war’ uit, waarvan het titelnummer de gouden status bereikte (= 40.000 exemplaren). ‘Call me maybe’ heeft inmiddels het dubbele aantal behaald, waarvoor ze een platinaplak kreeg uitgereikt. Het nummer is de voorloper van haar tweede album ‘Curiosity’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten