zondag 11 maart 2012

John de Bever & Charlène zetten zich in voor klanten van de voedselbank

John de Bever & Charlène: Als je alles hebt (57)

John de Bever, ex-(zaal)voetballer en met dertien hits op zak gaat op ‘Als je alles hebt’ in duet met Charlène de Lange, in 2000 tweede bij de talentenjacht ‘Big break’ en met negen hits in de pocket. Het liedje, geschreven door Emile Hartkamp, gaat over de verschillen tussen arm en rijk en dat je wel degelijk gelukkig kunt zijn als je arm bent.

Met het nummer wil het duo de Voedselbank in de regio ’s-Hertogenbosch ondersteunen. Op 2 maart presenteerden ze de single in het uitgiftepunt Zayaz en kregen alle cliënten naast een voedselpakket ook nog de cd-single mee naar huis. Na de presentatie was er een exclusief optreden van John en Charlène voor de cliënten.

Nu zou je verwachten dat de opbrengsten van de single ook naar de Voedselbank gaan. Daar staat echter niets over op de cd-single, de websites van beide artiesten en ook niet op die van de Voedselbank zelf. Toen Charlène de vraag kreeg voorgelegd van een verslaggever van Omroep Brabant antwoordde ze enigszins verrast: “Zijn ze druk mee bezig om het waar te maken, ben benieuwd.” Vreemd zo’n antwoord, daar is het met de single toch om te doen?
Schijnbaar was daar toch enige onduidelijkheid over, want in een volgende reportage van dezelfde regionale omroep zegt de voice-over: “bovendien belooft het duo de complete opbrengst ervan te doneren aan de Voedselbank in de regio ’s-Hertogenbosch”, Waarom dan geen vermelding op cd-single en websites??

Vooralsnog geven we het duo het voordeel van de twijfel. En daarmee is ‘Als je alles hebt’ na René Froger met ‘De zon schijnt voor iedereen’ (#4 in 2008) de tweede hit die geld oplevert voor de Voedselbank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten