zondag 11 maart 2012

The voice kids levert eerste twee hits

Fabiënne Bergmans: A team (78)
Vajèn van den Bosch: The climb (90)


Op 27 januari 2012, een week na de finale van de tweede editie van The voice of Holland, startte RTL4 met ‘The voice kids’. 17.000 kinderen in de leeftijd van 6 – 14 jaar hadden zich opgegeven, waarvan 15.000 daadwerkelijk mee mochten doen aan de voorrondes. Daarvan bleven uiteindelijk 90 kandidaten over die hun zangkunsten mochten laten horen ten overstaan van coaches Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon. Roel van Velzen is er dit keer niet bij, vanwege de zwangerschap van zijn vrouw Marloes, die inmiddels bevallen is van zoon Laut.
Het principe van The voice kids is dezelfde als bij The voice of Holland, dus blind auditions (5), battles (3) en de finale op 23 maart. De winnaar mag daarna een eigen single opnemen + videoclip en krijgt een studiebeurs van € 10.000,--. De blind auditions zijn van te voren opgenomen, de battles zijn live. Vorige week verscheen het album ‘The voice kids – De volledige versies!’, met de twaalf kandidaten die aan the battles zijn begonnen. Twee nummers blijken populairder te zijn dan de andere tien en scoren deze week apart in de Single Top 100: ‘The climb’ van Vajèn van den Bosch en ‘A team’ van Fabiënne Bergmans.

muzikale familie

Fabiënne, 13 jaar uit Roosendaal, komt uit een muzikale familie. Haar moeder speelt orgel en zingt in een koor. Aan beide oren heeft Fabiënne een gehoorverlies van 25 dB en dat is vooral lastig als iedereen door elkaar praat. Ze moest door vier voorrondes om te worden toegelaten tot de blind auditions op 27 januari 2012. Daar draaiden alle coaches hun stoel, en koos ze voor Angela Groothuizen.

gered

De eerste battle dreigde nog op een debacle uit te lopen, want ze belandde in de sing off. Haar coach redde haar echter op het laatste moment en inmiddels staat Fabiënne in de finale. ‘A team’, het nummer dat ze zong tijdens de blind auditions en nu binnen op #78, is nu voor de derde keer een hit. We kennen het origineel van Ed Sheeran (#2 in februari) en de cover van Chris Hordijk (#3 in januari) en nu komt daar de versie van Fabiënne Bergmans bij.

De tweede kandidaat uit ‘The voice kids’ die een hit scoort, is Vajèn van den Bosch. Aanstaande dinsdag, 13 maart, wordt ze 14 jaar. Vajèn is geen onbekende in de musicalwereld, ze speelde mee in ‘The sound of music’ en ‘Mary Poppins’. Daarnaast zit ze op ballet, volgt toneelles en zang- en pianoles.

Vajèn zong tijdens de vierde blind audition ‘The climb’, een nummer van Miley Cirus uit 2009. Net als bij Fabiënne, waren alle coaches enthousiast over haar optreden en had ze haar coach dus voor het uitzoeken. Het werd Marco Borsato en aanstaande vrijdag moet zij the battle aangaan en zal blijken of Borsato nog steeds voor haar is. Maar die notering voor ‘The climb’ op #90 kan niemand haar meer afnemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten