vrijdag 16 maart 2012

Only seven left kan niet tellen

Only seven left: Love will lighten the dark (82)

Hoe kan dat nou jongens? Only seven left, maar ze zijn maar met z’n vijven?! Ze kunnen dan misschien aardig muziek maken, maar tellen kunnen ze niet.

De jongens van Only seven left zijn afkomstig uit Hilversum, dus voor de nodige radioaandacht zitten ze dicht bij het vuur. Geen wonder dan ook dat ze al in 2010 zijn opgepikt door 3FM en dan met name door dj Coen Swijnenberg.

Only seven left bestaat al sinds 2005. De broers Jochem (gitaar) en Hinne Winterterp (bas), Roderick Knijnenburg (piano) en Bram de Wijs (drums) zijn er al vanaf het begin bij, maar met het vinden van een goede zanger hadden ze meer moeite. In 2005 begon de band met zanger Wouter Bouma, maar die vertrok drie jaar later. Bart van Dalen was zijn opvolger, maar in augustus vorig jaar vertrok ook hij. Via de site Zangergezocht.nl ging de groep op zoek naar een nieuwe frontman. Uiteindelijk werd in november Bjørgen van Essen tot nieuwe zanger verkozen. ‘Love will lighten the dark’ is zijn eerste staaltje van bekwaamheid.

De band zit momenteel met producer Arno Krabman in de studio om het tweede album op te nemen. De plaat zal 13 april verschijnen, gevolgd door een tour van vier shows in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten