zondag 11 maart 2012

Zangeres gooit knuppel in hoenderhok

Bingo players feat. Heather Bright: Don’t blame the party (mode) (74)

Al in december 2011 verscheen ‘Don’t blame the party’ van Bingo players, alleen was het toen nog instrumentaal en heette het simpel weg ‘Mode’. Twee maanden later verschijnt het nummer opnieuw, na flink uitgetest te zijn in de clubs, maar nu met een gewijzigde titel én vocalen! De zang op ‘Don’t blame the party (mode)’ is van de Amerikaanse singer/songwriter Heather Bright. Zij heeft al diverse nummers voor anderen geschreven waaronder Far *east movement, Justin Bieber en Britney Spears.

muziekrechten, maar van wie

Onlangs heeft Heather Bright een flinke knuppel in het hoenderhok gegooid van een aantal artiesten. Ze beweerde dat artiesten als Rihanna, Justin Bieber en Kanye West niet zelf nummers schrijven, maar daar wel geld voor ontvangen. Zij hebben bepaald dat ze die nummers mogen uitbrengen en voeren zichzelf dan op als degene die de rechten daarop bezit. We mogen hopen dat Heather voor ‘Don’t blame the party (mode)’ een goede regeling heeft afgesproken met Paul Baümer en Maarten Hoogstraten, oftewel de Bingo players!

Overigens is dit verschijnsel van het omgaan met muziekrechten niet nieuw. Colonel Tom Parker, de manager van Elvis bedong dat hij voor elk nummer dat Elvis van een ander opnam, de helft van de rechten kreeg. Dolly Parton was zo verstandig om daar niet in te trappen, waardoor ‘I will always love you’ nooit door Elvis is opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten