vrijdag 16 maart 2012

Drie generaties Froger zorgen voor een unicum

Rene Froger: Het verleden kruist het heden (8)
Danny Froger: Vandaag (18)

Vader en zoon Froger staan deze week gezamenlijk in de top 20. Pa doet het nog altijd het best, want ‘Het verleden kruist het heden’ van Rene staat al weer een aantal weken in de top 10. Maar vlak daaronder is ook zoonlief Danny in aantocht; zijn ‘Vandaag’ klimt naar #18 en staat tien posities onder de single van z’n ouweheer.

Nou komt het op zich al zelden voor dat een vader en zijn zoon tegelijkertijd een solohit hebben, maar bij de Frogertjes gaat het nog een stapje verder. Ook de vader van Rene, dus de opa van Danny, heeft solo in de hitparade gestaan. In 1989 kwam hij tot een bescheiden 56e plek met ‘Heimwee naar Mokum’. Dat was trouwens exact op het moment dat zoon Rene juist z’n eerste en enige #1-hit had gescoord, ‘Alles kan een mens gelukkig maken’. Dat was echter geen solosingle voor Rene, maar dat deed hij samen met het Goede doel.

Drie generaties van één familie die alle drie solo in de hitparade hebben gestaan, dat is een unieke prestatie. De familie die nog het dichtst in de buurt kwam, zijn waarschijnlijk de Verbruggens. Opa Carel Verbruggen scoorde als Willy Alberti in 1980 en 1987 twee solohits. Moeder Willeke Alberti behaalde maar liefst veertien solonoteringen. Kleinzoon Johnny de Mol scoorde ook twee hits, maar nooit solo. De eerste keer dat hij een notering behaalde was in 2000 met de groep Good times. Daarnaast was hij ook nog als zanger te horen op ‘Popmusic’ van Laidback Luke, maar Johnny kreeg daarvoor geen credit. Kortom: wel hits voor drie generaties, maar niet allemaal een solonotering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten